Az álláskeresők enciklopédiája
Szakmai partnerek
Miben segíthetünk?
...az álláskereséssel kapcsolatban?

A bértárgyalás

Az állásinterjú legkényesebb része a béralku. Íme, a jó és rossz válaszok a "mennyi a fizetési igénye?" kérdésre.

Alaphelyzetben ezt a kérdést nem is tehetné fel az interjúztató, hanem neki kellene közölnie, hogy mit tud kínálni a cég. Ám ennek ellenére mégis gyakran elhangzik, ezért érdemes felkészülni rá. Soha ne hozakodjunk elő a fizetéssel az állásinterjún, meg kell várnunk, hogy a cég képviselője hozza szóba a bérigényünket, ami általában az interjú végén következik be.

Íme 3 tipp!

1. Tájékozódjunk!

Nézzünk utána még az állásinterjú előtt, hogy abban a pozícióban, amire jelentkeztünk, mekkora fizetésre lehet számítani. Próbáljuk meg kinyomozni azt is, hogy az adott cégnél mekkorák a bérek, milyenek a béren kívüli juttatások, mire számíthatunk.

2. Ne konkrét összeget mondjunk!

Határozzunk meg egy tól-ig összeget, és ezt közöljük, ha elhangzik a kérdés. Ne árazzuk túl vagy alul magunkat! Az illető személyiségéről alkotott képet negatív irányba befolyásolhatja, ha nem tud konkrét, egyértelmű választ adni. Az egyik legrosszabb reakció, ha valaki visszakérdez: „Önök mennyit gondolnak fizetni?”.

3. Legyünk készek a kompromisszumra!

Mielőtt az interjúra sor kerülne, a munkavállalónak tudnia kell, hogy mekkora az a legkisebb összeg, amelynél kevesebbért nem vállalja a felkínált állást. Érdemes egy picit magasabbra belőni az igényünket, hiszen abból lehet engedni. Mondhatjuk ezt is: „Korábban annyit kerestem, de a munkakör ismeretében jelenleg ennyi bért tartok reálisnak. Nyitott vagyok ajánlatukra.” Ettől kezdve kialakulhat egy tárgyalási folyamat, amelynek végén természetesen a pályázó mondhat nemet is.

Az átlagbérekről itt olvashatunk!

Állásajánlatok

Tartalomjegyzék
1
ÍGY ÉLJÜK TÚL AZ ÁLLÁSUNK ELVESZTÉSÉT
2
ÁLLÁSKERESŐ LETTEM
3
ÍGY LEGYEN TÖKÉLETES AZ ÖNÉLETRAJZUNK!
4
AZ ÁLLÁSINTERJÚ
5
REMÉNYEK ÉS KÉTSÉGEK – VAJON ÉN KAPOM MEG AZ ÁLLÁST?
Kérdésed maradt a saját elhelyezkedésedre vonatkozóan?

Akkor hívd a Soproni Jóleső Segítség Álláskereső Kékszámát, ahol tapasztalt és sokszínű tanácsadó csapat várja a hívásokat minden hétköznap 9 és 15 óra között.

Álláskereső kék szám: 06 40 201 110

Úgy érzed már felkészültél az álláskeresésre?

Akkor vágj bele, találd meg álmaid munkahelyét a Profession.hu kínálatában.

Támogatók
Az Álláskeresők Enciklopédiája nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül
Ezt keresték mások
Impresszum | Copyright 2015 allasiranytu.hu