Az álláskeresők enciklopédiája
Szakmai partnerek
Miben segíthetünk?
...az álláskereséssel kapcsolatban?

Ezt tegyük az állásinterjú után

Értékeljük a saját teljesítményünket az állásinterjú után!

Íme 3 dolog, amit el kell végeznünk!

1. Írjunk köszönőlevelet!

Pozitív visszajelzést kell adnunk, és érdemes megerősíteni a felvételi beszélgetésen elhangzottakat. Egy kedves és figyelmes köszönőlevéllel kiemelkedhetünk az állásinterjún meghallgatott jelöltek tömegéből.

Akkor is érdemes megírni a levelet, ha nem mi kaptuk meg az állást. Hogy miért? Mert így emlékezetesek maradunk, és egy megüresedett pozíció esetén nagyobb eséllyel gondolnak majd ránk a vállalatnál. És ezzel végső soron semmit sem veszíthetünk, sőt. Amikor a felvett jelölt mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor a cégnél nagyon sok esetben újra előveszik azoknak a pályázatát, akik "majdnem" megkapták az állást, vagyis az utolsó körös interjúkba bekerültek. Emögött az áll, hogy az állás ismételt meghirdetése, a beérkező önéletrajzok szelektálása, az interjúk újbóli lebonyolítása és az egész felvételi folyamat megismétlése rendkívül sok időt, energiát és pénzt emésztene fel, amelyet a vállalat érthető módon meg akar spórolni.

2. Írjuk le, mi történt az interjún!

A későbbiekben nagy hasznát vesszük, ha jegyzeteket készítünk, például az állásinterjú következő fordulója előtt fel tudjuk eleveníteni, miről volt szó. Fontos adat a cég és az interjúztató neve, az általános benyomásaink, az interjúztató kérdéseinek és érdeklődési területeinek jellemzői. Mit tudtunk meg az állásról? Milyen volt a beszélgetőpartner testbeszéde?

Azt is jegyezzük fel, hogy az interjúztató milyen visszajelzéseket adott, és hogyan reagált a válaszainkra, mi volt a véleménye az önéletrajzunkról, képzettségünkről, a korábbi munkahelyeinkről.

3. Elemezzük a teljesítményünket!

Próbáljuk meg külső szemlélőként elemezni az interjún történteket. Írjuk le, melyek voltak a legjobban sikerült és a leggyengébb válaszaink, milyen volt a testbeszédünk és a viselkedésünk, hogyan reagált a kérdéseinkre az interjúztató.

Lényeges kérdés, és őszinte választ kell adnunk rá, hogy valóban önmagunkat tudtuk-e adni, őszinték voltunk-e, ráhangolódtunk-e az interjúztató személyiségére.

Állásajánlatok

Tartalomjegyzék
1
ÍGY ÉLJÜK TÚL AZ ÁLLÁSUNK ELVESZTÉSÉT
2
ÁLLÁSKERESŐ LETTEM
3
ÍGY LEGYEN TÖKÉLETES AZ ÖNÉLETRAJZUNK!
4
AZ ÁLLÁSINTERJÚ
5
REMÉNYEK ÉS KÉTSÉGEK – VAJON ÉN KAPOM MEG AZ ÁLLÁST?
Kérdésed maradt a saját elhelyezkedésedre vonatkozóan?

Akkor hívd a Soproni Jóleső Segítség Álláskereső Kékszámát, ahol tapasztalt és sokszínű tanácsadó csapat várja a hívásokat minden hétköznap 9 és 15 óra között.

Álláskereső kék szám: 06 40 201 110

Úgy érzed már felkészültél az álláskeresésre?

Akkor vágj bele, találd meg álmaid munkahelyét a Profession.hu kínálatában.

Támogatók
Az Álláskeresők Enciklopédiája nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül
Ezt keresték mások
Impresszum | Copyright 2015 allasiranytu.hu