Az álláskeresők enciklopédiája
Szakmai partnerek
Miben segíthetünk?
...az álláskereséssel kapcsolatban?

Gyesről visszatérő anyukaként állást keresek

Kisgyerekes szülőként olyan kompetenciáink erősödtek, amelyeket a munkavégzés során is nagyszerűen hasznosíthatunk - például a felelősségtudat, a szervezés vagy a logisztika.

Álláskereséskor sajnos hátrányt is jelenthet az néhány év kiesés a munkából, amit valaki gyeden vagy gyesen töltött. Ám nem lehetetlen újra munkát találnunk. Íme néhány tipp!

1. Keressük meg a régi ismerősöket!

Előfordulhat, hogy a régi munkatársak közül valaki tud egy jó munkát, de akár a játszótéren is megtalálhat minket egy ajánlat.

2. Ne „anyukaként”, hanem „dolgozó nőként” menjünk az állásinterjúra!

Ha egy kisgyermekes nő állásinterjúra megy, nagyon fontos, hogy ne mint "anyuka" jelenjen meg. Viselkedjen úgy, mint egy potenciális alkalmazott: magabiztosan, határozottan beszéljen. Mutassa meg, hogy attól ő nem kevesebb - sőt néhány területen, például a felelősségtudat, a szervezés vagy a logisztika terén akár még több is -, mint egy gyermektelen személy.

3. Tudatosítsuk: bármikor számíthat ránk a cég

Egy cég általában olyan embereket akar felvenni, akik bármikor rendelkezésre állnak. Tudatosítsuk, hogy például egy betegség esetén is van, akire hagyhatjuk a gyereket: nagymamák, nagynénik, esetleg bébiszitter.

4. Jól jár anyagilag a cég, ha kismamát alkalmaz

Érdemes megemlíteni, hogy komoly járulékkedvezményeket kaphatnak a munkaadók, ha gyes, gyed után munkát vállaló személyt vesznek fel. Az álláskereső kismamák ismerjék meg munkahelyvédelmi akció részleteit! Az állásinterjún felhívhatják az interjúztató figyelmét arra is, hogy ha őt alkalmazzák, akkor pénzt spórolhat a cég. (2013 januárjától a gyesről, gyedtől visszatérő kisgyermekes munkavállalók után a foglalkoztatás első 2 évében a munkáltatói teher 28,5 százalék helyett 0 százalék, a harmadik évben pedig 14 százalék. Így tehát a támogatás az első két évben havi 28 500 forint a 100 ezer forintos (vagy azt meghaladó) bérű alkalmazottak után, a harmadik évben pedig havi 14 500 forint).

5. Részmunkaidő, távmunka

Keressünk részmunkaidős állást, ilyet találhatunk a Profession.hu-n is. A munkavállalás esetén a gyes, gyed összege sem vész el. A távmunka is megoldást jelenthet, ezeket az ajánlatokat itt találja.

6. Kérjünk segítséget!

Léteznek olyan civilszervezetek is, amelyek a kismamáknak segítenek az álláskeresésben. Keressük meg bátran ezeket, egyes projektjeikben konkrét állásajánlatokat is kaphatnak az anyukák. Emellett például képzéseket is szerveznek, ahol a kisgyerekesek felfrissíthetik a tudásukat, vagy akár valami újat is tanulhatnak.

Állásajánlatok

Tartalomjegyzék
1
ÍGY ÉLJÜK TÚL AZ ÁLLÁSUNK ELVESZTÉSÉT
2
ÁLLÁSKERESŐ LETTEM
3
ÍGY LEGYEN TÖKÉLETES AZ ÖNÉLETRAJZUNK!
4
AZ ÁLLÁSINTERJÚ
5
REMÉNYEK ÉS KÉTSÉGEK – VAJON ÉN KAPOM MEG AZ ÁLLÁST?
Kérdésed maradt a saját elhelyezkedésedre vonatkozóan?

Akkor hívd a Soproni Jóleső Segítség Álláskereső Kékszámát, ahol tapasztalt és sokszínű tanácsadó csapat várja a hívásokat minden hétköznap 9 és 15 óra között.

Álláskereső kék szám: 06 40 201 110

Úgy érzed már felkészültél az álláskeresésre?

Akkor vágj bele, találd meg álmaid munkahelyét a Profession.hu kínálatában.

Támogatók
Az Álláskeresők Enciklopédiája nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül
Ezt keresték mások
Impresszum | Copyright 2015 allasiranytu.hu