Az álláskeresők enciklopédiája
Szakmai partnerek
Miben segíthetünk?
...az álláskereséssel kapcsolatban?

Így búcsúzzunk el az állásinterjú végén

Mi legyen az állásinterjú záró kérdése? Hogyan fejezzük ki, hogy érdekel az állás? Mit tegyünk, hogy egy jól sikerült interjút ne rontsuk le, és az interjúztatóban pozitív kép maradjon rólunk?

Az interjú lezárásakor a jelentkező tegye egyértelművé, hogy érdekli az álláslehetőség. Mondja el, hogy eddigi tapasztalataival jól megfelelne, már végzett hasonló feladatokat, tehát van rutinja, esetleg mutasson rá, hogy számára ez fejlődési lehetőséget is jelentene.

Az álláskereső nyugodtan mondja el egy mondatban, hogy érdekli az állás és örülne, ha folytathatnák a beszélgetést a közeli jövőben. Ha van rá lehetőségünk, részletezzük, hogy miért érezzük úgy, hogy ez a lehetőség illeszkedik a szakmai tapasztalatainkhoz, miért tartjuk kihívásnak ezt az állást.

Ha nem tesszük egyértelművé, hogy érdeklődünk a lehetőség iránt, nem mutatunk kellő lelkesedést, akkor az interjúztató arra is gondolhat, hogy a jelentkező nem elég motivált a munkakör betöltésére.

Kérdezzünk rá, hogy mi várható a jövőben, de arról is megpróbálhatunk információt szerezni, hogy a cég képviselője cég képviselője mit gondol rólunk. Ám ne számítsunk arra, hogy az interjúztató őszinte választ ad. A felelet diplomatikus lesz. Egy kiválasztási folyamat közepén ugyanis az interjúztató nem mond és nem is mondhat túl sok konkrétumot. Egyrészt még nem találkozott minden jelentkezővel, másrészt nyilván nem akar olyan információt adni, mellyel reményt kelthet, és felfokozott várakozást generálhat.

Néhány példa:

„Mi a következő lépés?”

„Ha a többi pályázóval összehasonlít az interjú alapján, akkor benne vagyok-e az első háromban?

„Az interjú végén mit gondol, mennyire tudok majd beilleszkedni az Önök csapatába?”

„Ha egy tízes skálán kellene pontoznia, akkor hány pontot kapnék?”

Állásajánlatok

Tartalomjegyzék
1
ÍGY ÉLJÜK TÚL AZ ÁLLÁSUNK ELVESZTÉSÉT
2
ÁLLÁSKERESŐ LETTEM
3
ÍGY LEGYEN TÖKÉLETES AZ ÖNÉLETRAJZUNK!
4
AZ ÁLLÁSINTERJÚ
5
REMÉNYEK ÉS KÉTSÉGEK – VAJON ÉN KAPOM MEG AZ ÁLLÁST?
Kérdésed maradt a saját elhelyezkedésedre vonatkozóan?

Akkor hívd a Soproni Jóleső Segítség Álláskereső Kékszámát, ahol tapasztalt és sokszínű tanácsadó csapat várja a hívásokat minden hétköznap 9 és 15 óra között.

Álláskereső kék szám: 06 40 201 110

Úgy érzed már felkészültél az álláskeresésre?

Akkor vágj bele, találd meg álmaid munkahelyét a Profession.hu kínálatában.

Támogatók
Az Álláskeresők Enciklopédiája nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül
Ezt keresték mások
Impresszum | Copyright 2015 allasiranytu.hu