Az álláskeresők enciklopédiája
Szakmai partnerek
Miben segíthetünk?
...az álláskereséssel kapcsolatban?

A közösségi média

A közösségi oldalak használata az életünk részévé vált az elmúlt években, ezért már az álláskeresés során sem kerülhetjük meg. Fontos, hogy mit töltünk fel magunkról, milyen „nyomokat hagyunk” magunk után a virtuális térben.

Egy elhibázott lépés ugyanis nagyon rossz fényben tüntethet fel minket, a tudatos építkezés viszont akár állásajánlatot is hozhat.

Így segít a közösségi média az álláskeresésben:

  • Írjuk be a Google-ba a nevünket! Ellenőrizzük, hogy milyen tartalom található a nevünkkel összefüggésben. Ha olyan tartalmakat találunk, amely azt mutatja, hogy jók vagyunk a szakmánkban (például az álláskereső felszólalt egy konferencián, vagy őt választották a gyerekek az év tanárának az iskolában, esetleg szakmai díjat nyert fodrászként) az már jó pont a leendő munkaadó szemében.
  • Építsük tudatosan a személyes márkánkat a közösségi oldalakon! A személyes részt a Facebookon erősítsük, a LinkedIn-en ragaszkodjunk a szakmai információk közléséhez, ez utóbbi ugyanis olyan, mint egy „virtuális szakmai önéletrajz”.
  • Regisztráljunk szakmai fórumokon, és kövessük a közösségi médiában azokat a cégeket, amelyeknél dolgozni szeretnénk, szóljunk hozzá a bejegyzéseikhez, de ne azt harsogjuk, hogy állást keresünk. Ha megismerik a nevünket, akkor kicsit jobb eséllyel indulunk az állásajánlatra való jelentkezés során.
  • Keressünk ismerősöket, akik olyan cégeknél dolgoznak, mint ahová mi is vágyunk, és érdeklődjünk tőlük, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni, tudnak-e arról, hogy folyik az állásinterjú. Tudatosítsuk bennük, hogy állást keresünk, kérjük a segítségüket, ajánlásukat. Az ismeretségek kihasználása során az a legfontosabb, hogy az ismerősünk pontosan tudja, hogy mit várunk tőle (az önéletrajzunkat továbbítsa/szóljon, ha van lehetőség/adjon elérhetőséget stb.) és hogy egész pontosan milyen pozícióra pályáznánk és ehhez milyen tapasztalataink vannak. Kövessük nyomon a kapcsolatunkat, hiszen a mi felelősségünk, hogy munkát találjunk, nem pedig azé, akit megkértünk, hogy segítsen. Ha mód van rá, személyesen üljünk le beszélgetni a potenciális segítségadónkkal.

Ami minden esetben tilos:

  • Fontosak a profilunk megfelelő beállításai, figyeljünk arra, hogy ki milyen tartalmat láthat! Ne legyen minden tevékenységünk és posztunk mindenki számára látható!
  • Jól gondoljuk meg, hogy milyen témához és hogyan szólunk hozzá, mert mindennek nyoma marad az interneten.
  • Ne szidjuk a volt munkaadónkat, még akkor sem, ha úgy érezzük: jogtalanul bocsátottak el!
  • Óvatosan a politikai és egyéb véleményekkel, megnyilvánulásokkal! Például nem biztos, hogy a leendő munkaadónak is szimpatikus lesz, ha valamilyen szélsőségesebb szervezettel szimpatizálunk, és megosztjuk a képeiket, tartalmaikat.
  • Egy átmulatott éjszaka során készült fotó is rossz fényt vethet ránk, és az sem mutat pozitív képet rólunk, ha túlságosan laza és provokatív képeket, videókat, tartalmakat osztunk meg.

A munkaadó figyel minket

Egy, az USA-ban végzett felmérés szerint a munkaadók 92 százaléka ellenőrzi a munkát keresőket a közösségi médiában (Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn), és ha úgy találják, hogy az oda feltöltött tartalmak nem megfelelőek, akkor az illetőt nem veszik fel. Hazánkban is „lecsekkolják” a munkát keresőket a HR-esek, bár a munkajog szerint ez kicsit aggályos. (Ugyanis csak olyan adatokat kérhetne tőlünk a leendő munkaadó, amely a munkavégzés szempontjából elengedhetetlen.)

Ám egyetlen munkavállaló sem fogja azt mondani, hogy: "a közösségi médiában látott fényképei alapján úgy véljük, hogy Önnek gondot okozna beilleszkedni a vállalati kultúránkba", ezért ebben a formában soha nem fog az álláskereső visszajelzést kapni erről – hívta fel a figyelmet Herczku Monika, a Profession.hu karrier-tanácsadója. A munkakereső csak azt fogja érzékelni, hogy nem ő lett a kiválasztott.

További érdekes cikkek:

Állásajánlatok

Tartalomjegyzék
1
ÍGY ÉLJÜK TÚL AZ ÁLLÁSUNK ELVESZTÉSÉT
2
ÁLLÁSKERESŐ LETTEM
3
ÍGY LEGYEN TÖKÉLETES AZ ÖNÉLETRAJZUNK!
4
AZ ÁLLÁSINTERJÚ
5
REMÉNYEK ÉS KÉTSÉGEK – VAJON ÉN KAPOM MEG AZ ÁLLÁST?
Kérdésed maradt a saját elhelyezkedésedre vonatkozóan?

Akkor hívd a Soproni Jóleső Segítség Álláskereső Kékszámát, ahol tapasztalt és sokszínű tanácsadó csapat várja a hívásokat minden hétköznap 9 és 15 óra között.

Álláskereső kék szám: 06 40 201 110

Úgy érzed már felkészültél az álláskeresésre?

Akkor vágj bele, találd meg álmaid munkahelyét a Profession.hu kínálatában.

Támogatók
Az Álláskeresők Enciklopédiája nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül
Ezt keresték mások
Impresszum | Copyright 2015 allasiranytu.hu