Az álláskeresők enciklopédiája
Szakmai partnerek
Miben segíthetünk?
...az álláskereséssel kapcsolatban?

A leggyakoribb interjúkérdések és a frappáns válaszok

Íme egy csokorra való a legérdekesebb vagy legtanulságosabb kérdésekből, amelyeket feltehetnek nekünk az állásinterjún.

11 kérdés és a jó válaszok!

1. Mi az a három szó, amely a legjobban jellemzi Önt?

Talpraesettség és gyors reakció kell a kérdés megválaszolásához. Hasonlít a „Mondjon 3 jó tulajdonságot" kérdésre. Gondoljuk át most, melyik 3 szót mondanánk? Fontos, hogy fókuszáljunk közben a munkaköri leírásra is, futtassuk végig a fejünkben, hogy az adott munkára vajon milyen tulajdonságok kellenek.

2. Ha egy mesehős bőrébe bújhatna, akkor melyiket választaná?

Nyilván egy pozitív hőst szoktak választani, valószínűleg senki sem akar gonosz mostoha vagy boszorka lenni. Mit választanánk? Egy naiv Hófehérkét vagy egy talpraesett Jancsit/Juliskát? Itt az számít, hogy a kiválasztott mesehős milyen tulajdonságokkal rendelkezik, és meg tudjuk-e magyarázni, hogy miért az adott hőst választottuk.

3. Mi az, amit a többiek Önnel kapcsolatban a leggyakrabban félreértenek?

Itt fontos, hogy legyünk képben arról, hogy a többiek általában mit gondolnak rólunk, vagyis milyen képet mutatunk magunkról kifelé. Azt is tudnunk kell, hogy mi az, amit a többiek nem úgy látnak, ahogyan láttatni szeretnénk, és hogy vajon ennek mi lehet az oka.

4. Mi az a tulajdonság, ami Önből hiányzik, és amit szeretne megszerezni? Mit tanult a legutolsó munkakörében és ennek alapján milyen területen szeretne fejlődni? Meséljen el egy helyzetet, amibe belebukott?

Ezek a kérdések is az önismeretre és az őszinteségre építenek, valamint arra, hogy valaki tanul-e, és ha igen, akkor mit a kudarcaiból. Mindenkinek vannak csontvázak a szekrényében és egyikünk sem hibátlan, tehát ne érdemes azt a választ adni, hogy „Nem jut eszembe most egyetlen olyan eset sem, ahol ne teljesítettem volna százszázalékosan”, mert ezt senki sem fogja elhinni. Sokkal jobban hangzik, ha elmesélünk egy „bakit”, és utána hozzátesszük, hogy mit tanulunk az esetből, hogy legközelebb ne kövessük el ugyanazt a hibát ismét.

5. Ha felhívnám a főnökét, akkor mit mondana Önről?

Gyors reakciót várnak a kérdésre, foglaljuk össze 1-2 mondatban, hogy mi lehet a véleménye a főnökünknek a munkánkról. Lényegre törően fogalmazzunk, és ne ijedezzünk, mert nem fogják felhívni, csak ha referenciaként megadjuk az elérhetőségeit.

6. Meséljen el egy esetet, amikor konfliktusba került a főnökével. Végül hogyan sikerült megoldani a helyzetet?

Fontos, hogy tárgyilagosan meséljük el a helyzetet, emeljük ki, hogy mit tettünk vagy mit nem tettünk és miért. Írjuk le a főnök reakcióit, és azt is, hogy hogyan próbáltunk érvelni a saját igazunk mellett, és a végén sikerült-e kompromisszumra jutni. Ha még azt is hozzátesszük, hogy mit tanultunk az esetből, azért plusz pont jár. Fontos, hogy indulatmentesen és minősítő szavak nélkül meséljünk a helyzetről.

7. Ki volt az a főnöke, akit a legkevésbé kedvelt, és miért?

Fontos információkat árulhatunk el arról, hogy hogyan szeretünk dolgozni, ha például azt válaszoljuk a kérdésre, hogy „Számomra fontos, hogy hagyjanak a saját tempómban alkotni, és ne avatkozzanak bele a folyamatba, ha segítségre van szükségem, akkor majd én szólok”. Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy egy olyan szervezetbe nehezen illeszkedne be az álláskereső, ahol sok a szabály, a rendelet, a betartandó utasítás.

8. Miért érdekli ez az állás? Mit tud a cégünkről? Miért Önt vegyük fel? Mit gondol, hogyan tud hozzájárulni a vállalat sikereihez?

Ezek a kérdések gyakran előfordulnak, és azért fontosak, mert a rájuk adott válaszokból jól kiszűrhető, hogy mennyire olvasott a pályázó utána a cégnek, illetve hogyan tud érvelni saját maga mellett, amelyből sok minden kiderül a motivációjával kapcsolatosan is.

Fontos, hogy a cégből fel kell készülni az interjú előtt, honlapot átnézni, a neten rákeresni az elmúlt időszak eseményeire stb., hogy az álláskereső ne járjon úgy, mint az a jelölt, akinek feltették a kérdést, hogy „Mit tud a cégünkről?”, mire ő bocsánatkérő mosollyal annyit mondott, hogy „Sajnos nem volt időm megnézni a honlapjukat”. Mire a toborzó felállt és azt mondta, „Akkor sajnos nekem sincs időm Önnel interjút készíteni” - majd kikísérte a pályázót.

A „Hogyan tud hozzájárulni a vállalat sikereihez?” és a „Miért Önt vegyük fel?” kérdésekre előre is fel tudunk készülni. Gondoljuk végig, hogy mi az a plusz, amivel kitűnhetünk a többi pályázó közül? Van iparági tapasztalatunk? Dolgoztunk már hasonló projekten? Kiválóak a szakmai kapcsolataink? Végeztünk valamilyen egy speciális tanfolyamot? Megoldottunk már egy hasonló problémát, mint ami itt felmerült? Találjuk meg azt a pontot, ami mellettünk szól.

9. Mit talál ebben a munkában a legvonzóbbnak? És a legkevésbé vonzónak?

Leteszteli, hogy mennyire értettük meg, hogy miről szól az adott munkakör, tisztában vagyunk-e azzal, hogy hol lehetnek a nehézségek, milyen problémák adódhatnak.

10. Ha 6 hónap múlva megkérdezem Öntől, hogy jól választott-e, hogy hozzánk jött, akkor mikor fog igennel válaszolni?

A motivációnkra kérdez rá, hiszen a válaszunkból jól kikövetkeztethető, hogy mi volt számunkra fontos, amikor a céget választottuk. „Akkor leszek elégedett, ha a rám bízott munka mennyisége és az általam elkészített minősége mindkét fél számára kielégítő. Ha az előre megbeszélt feltételek és elvárások mindkét oldalról teljesültek. ”

11. Az elmúlt időszakban milyen szakmai kiadvány volt Önre hatással, és mit tanult belőle?

Ügyes kérdés, amivel kiderítheti az interjúztató, hogy mennyire követi a pályázó a szakmai trendeket, honnan informálódik, vesz-e a kezébe szakmai irodalmat? Lehetőség szerint kerüljük azt a választ, hogy „annyit dolgoztam, hogy nem jutott időt még egy cikket sem elolvasni”, ez ugyanis nem profira vall.

A kérdéseket Herczku Monika, a Profession.hu karrier-tanácsadója gyűjtötte össze és válaszolta meg.

További cikkek a témában:

A legbizarrabb állásinterjú-kérdéseket itt találják!

Állásajánlatok

Tartalomjegyzék
1
ÍGY ÉLJÜK TÚL AZ ÁLLÁSUNK ELVESZTÉSÉT
2
ÁLLÁSKERESŐ LETTEM
3
ÍGY LEGYEN TÖKÉLETES AZ ÖNÉLETRAJZUNK!
4
AZ ÁLLÁSINTERJÚ
5
REMÉNYEK ÉS KÉTSÉGEK – VAJON ÉN KAPOM MEG AZ ÁLLÁST?
Kérdésed maradt a saját elhelyezkedésedre vonatkozóan?

Akkor hívd a Soproni Jóleső Segítség Álláskereső Kékszámát, ahol tapasztalt és sokszínű tanácsadó csapat várja a hívásokat minden hétköznap 9 és 15 óra között.

Álláskereső kék szám: 06 40 201 110

Úgy érzed már felkészültél az álláskeresésre?

Akkor vágj bele, találd meg álmaid munkahelyét a Profession.hu kínálatában.

Támogatók
Az Álláskeresők Enciklopédiája nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül
Ezt keresték mások
Impresszum | Copyright 2015 allasiranytu.hu