Az álláskeresők enciklopédiája
Szakmai partnerek
Miben segíthetünk?
...az álláskereséssel kapcsolatban?

Miért nem én kaptam az állást?

Sokszor nem kapunk magyarázatot arra, hogy miért nem kapjuk meg az áhított állást.

Ne számítsunk arra, hogy egy munkaadó részletesen kifejti, miért nem minket választottak. Pedig nagy segítség lenne, ha elmondaná az interjúztató, hogy az álláskereső hol hibázott, mit kellene legközelebb másképpen csinálnia vagy finomítania. Ha feltesszük a kérdést, és válaszolnak is rá, általában nagyobb szakmai gyakorlatra, több tapasztalatra, jobb nyelvtudásra szoktak a munkaadók hivatkozni.

Minél előrehaladottabb a folyamat, minél több interjún vagyunk túl, annál inkább kérhetünk valamilyen kézzelfoghatóbb visszajelzést, különösen, ha magasabb vagy speciális pozícióról van szó. Rákérdezni szabad, hogy mit tanácsolna az interjú készítője, mire vigyázzon az álláskereső a következő cégnél, de óriási szerencse, ha valódi, gyakorlatban is hasznosítható tanácsokat kap.

A különböző tanácsadások, mint például az Ygen Humánerőforrás Központ és a HR-esek által tartott próbainterjúk jó és biztonságos lehetőséget kínálnak arra, hogy kiderítsük: megfelelő-e az interjútechnikánk, miben kell még fejlődnünk.

Alapvetően 4 indoka lehet annak, ha valakit nem hívnak vissza az első állásinterjú után. Ha az elutasítást azzal indokolják, hogy bizonyos készségekkel nem rendelkezünk, vagy egy alkalmasabb jelölt miatt nem minket választottak, ideje elgondolkodni, hogy legközelebb min lenne érdemes változtatnunk.

Az álláskeresők az alábbi okok miatt nem jutnak tovább az első interjún:

1. Gyenge első benyomás

Az interjúztató a jelölt megpillantásától számított 30 másodpercen belül kialakít egy első benyomást, mely az illető öltözetén, kézfogásán, a szemkontaktuson és a hangszínén alapul.

Legyünk dinamikusak, pozitívak, de a legfontosabb a hitelesség. Minden esetben legyen nálunk toll és jegyzetfüzet, készüljünk úgy, mintha egy fontos üzleti tárgyalásra mennénk. 

2. A kérdések hiánya vagy nem megfelelő kérdések

Nagyon sok esetben a pályázó kérdésein áll vagy bukik az interjú sikere. Az interjúztató számára ez arról árulkodik, hogy alkalmasak vagyunk-e a pozíció betöltésére. Ha nem kérdezünk semmit az interjú végén, azt az üzenetet sugározza, hogy valójában nem érdekel minket a munka, nem vagyunk elkötelezettek és motiváltak.

Ne feledjük: az első interjú célja nem az, hogy elnyerjük az állást, hanem az, hogy visszahívjanak a következő fordulóra. Ennek megfelelően a feltett kérdéseink is arra kell, hogy irányuljanak, hogy milyen kihívásokat és lehetőségeket tartogat a meghirdetett pozíció.

A várható fizetésről és juttatásokról kérdezni a felvételinek ebben a szakaszában egyenlő a biztos kudarccal.

3. Hiányos felkészültség

A jelöltek döntő többsége nem készül fel megfelelően az állásinterjú előtt. A felvételi beszélgetést megelőzően olvassunk el mindent a vállalatról, ami csak fellelhető az interneten, újságokban és a közösségi médiában. A felkészülés segít, hogy intelligensen reagáljunk az interjú során elhangzottakra, és ne tegyünk fel olyan kérdéseket, amelyekre a válasz megtalálható a cég honlapján.

4. Rossz befejezés

Egy interjú általában egy órát vesz igénybe. Ha ezalatt bebizonyítottuk, hogy a készségeink megfelelnek és a vállalati kultúrába is jól beilleszkednénk, akkor a felvételi sikeresnek mondható. Az interjú utolsó pár perce azonban döntő lehet. Figyeljünk rá, hogy milyen mondatokkal zárjuk a találkozót! Amikor a felvételiztető átadja nekünk a szót, mutassunk érdeklődést, ugyanakkor foglaljuk össze még egyszer röviden, hogy mi alapján lennénk a legmegfelelőbbek az állásra.

További cikkek a témában:

Állásajánlatok

Tartalomjegyzék
1
ÍGY ÉLJÜK TÚL AZ ÁLLÁSUNK ELVESZTÉSÉT
2
ÁLLÁSKERESŐ LETTEM
3
ÍGY LEGYEN TÖKÉLETES AZ ÖNÉLETRAJZUNK!
4
AZ ÁLLÁSINTERJÚ
5
REMÉNYEK ÉS KÉTSÉGEK – VAJON ÉN KAPOM MEG AZ ÁLLÁST?
Kérdésed maradt a saját elhelyezkedésedre vonatkozóan?

Akkor hívd a Soproni Jóleső Segítség Álláskereső Kékszámát, ahol tapasztalt és sokszínű tanácsadó csapat várja a hívásokat minden hétköznap 9 és 15 óra között.

Álláskereső kék szám: 06 40 201 110

Úgy érzed már felkészültél az álláskeresésre?

Akkor vágj bele, találd meg álmaid munkahelyét a Profession.hu kínálatában.

Támogatók
Az Álláskeresők Enciklopédiája nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül
Ezt keresték mások
Impresszum | Copyright 2015 allasiranytu.hu