Az álláskeresők enciklopédiája
Szakmai partnerek
Miben segíthetünk?
...az álláskereséssel kapcsolatban?

Mit kérdezzek az interjúztatótól, és miről ne beszéljek?

Sok esetben a pályázó kérdésein áll vagy bukik az állásinterjú sikere.

Egy jól megfogalmazott kérdésre kapott válaszból az álláskereső eldöntheti, valóban megfelelő lenne-e számára a megpályázott munka. Emellett az interjúztató is megtudja, hogy mennyire felkészült a jelentkező, és alkalmas-e a pozíció betöltésére.

Íme 5 kérdés, amit mindenképp fel kell tennünk:

1. A megpályázott munka milyen felelősségekkel, elvárásokkal jár?

Fontos, hogy lássa az interjúztató: érdekel minket az állás (a részletek is), és komolyan meg szeretnénk kapni. Ezzel nagyon sok jó pontot szerezhetünk.

2. Mi a legfontosabb feladat, változtatás, amit végre kellene hajtani?

Ha azt a választ kapjuk, hogy a cég azért keres területi képviselőt, és mert más megyékben is terjeszkedni szeretne, akkor gyorsan felvázolhatunk egy stratégiát, hogy hogyan oldanánk meg a feladatot. Ha olyan hegesztőmérnököt keresnek, aki kevesebb selejttel és a nagyobb termelékenységgel dolgozik, akkor is brillírozhatunk az ismereteinkkel. Ha csípőből vágjuk a szakmánk fortélyait, azzal emlékezetessé tehetjük magunkat. Ezzel az interjú végén még új, fontos információt adhatunk magunkról, mely erősítheti pozíciónkat.

3. Mik a cég tervei hosszabb távon?

Erre nem biztos, hogy választ kapunk, hiszen egy vállalati titkot nem fognak elárulni nekünk az állásinterjún. Ám mégis érdemes feltenni a kérdést, ugyanis ezzel azt érzékeltetjük, hogy hosszú távon lojálisak lennénk a vállalathoz, évekre tervezünk. Ha mégis publikus valami a terveikből, és ezt el is mondja a HR-es, akkor alkalmazzuk az előző pontban leírt stratégiát: bizonyítsuk be egy konkrét példával, hogy miért érné meg a cégnek, ha felvenne minket.

4. Ha korábban olvastunk valamit a cégről, ezt is bátran megemlíthetjük, rákérdezhetünk.

Például ha a vállalat nyert egy munkaadók közötti versenyben (egészségmegőrző vagy legjobb munkahely), akkor erről is kérdezhetünk, de arról is, ha mondjuk új gyárat avattak, vagy valamilyen környezetvédelmi díjat kaptak. Ezzel megmutathatjuk, hogy alapos kutatómunkát végeztünk a vállalatról és többet szeretnénk tudni a szervezeti kultúráról.

5. Mi lesz a kiválasztás során a következő lépés?

Ezzel lezárul az interjú, a felek megbeszélhetik, mi a következő állomása a kiválasztási folyamatnak. Azt is megtudhatjuk ekkor, hogy mennyi időt kell várnunk a döntésre.

Ha nem kérdezünk semmit az interjú végén, azt az üzenetet sugallja, hogy valójában nem érdekel minket a munka, nem vagyunk elkötelezettek és motiváltak. 

Miről tilos kérdezni?

Íme azok a kérdések, amelyeket ha az interjú végén felteszünk, garantáltan nem kapjuk meg az állást.

1. Mivel foglalkozik a vállalat?

Ha úgy gondoljuk, hogy azzal, ha a cég működéséről teszünk fel kérdést, zökkenőmentesen visszaadhatjuk a szót az interjúztatónak, nagyot tévedünk. A felvételiztető azt a következtetést fogja levonni, hogy semmilyen érdemi kérdésünk nincs, valamint azonnal rájön, hogy még arra sem vettük a fáradtságot, hogy interjú előtt az interneten utánanézzünk a cégnek. Általános szabályként elmondható, hogy ne kérdezzünk semmi olyat, amit előzetes felkészülés és alapos kutatás során magunk is megtudhattunk volna.

Ezt  kérdezzünk helyette: Láttam, hogy a vállalat részt vett X kampányban. Tudna mesélni arról, milyenek voltak a tapasztalatok?

2. Van lehetőség más területen is dolgozni a cégen belül?

Ebből azonnal kiderül az interjúztató számára, hogy a meghirdetett pozíciót ugródeszkának tekintjük, amely valami más felé vihet minket. Ebben az esetben szinte biztosra vehetjük, hogy nem fogják felajánlani a munkát. Bármi legyen is a célunk, vegyük figyelembe azt, hogy kikkel folyik a beszélgetés az állásinterjún és szorítkozzunk annak kifejtésére, hogy miért vagyunk motiváltak és felkészültek az állás elnyerésére.

Ezt kérdezzünk helyette: Milyen lehetőség van a fejlődésre a cég keretein belül?

3. Hány nap fizetett betegszabadság jár?

A betegszabadság és az éves szabadnapok száma az a témakör, amelyet jobb, ha nem feszegetünk egészen addig, ameddig fel nem ajánlják az állást. Ellenkező esetben azt a benyomást keltjük, hogy rengeteget fogunk hiányozni és maximálisan ki akarjuk használni a távolmaradásra fenntartott keretet. Ezt természetesen egyetlen munkaadó sem fogja értékelni.

A szabadság és a hiányzások témakörében semmit ne kérdezzünk, ha csak nem vagyunk olyan speciális egészségügyi helyzetben, amely ezt indokolttá teszi. 

4. Milyenek itt a szórakozási lehetőségek?

Egyes munkavállalók számára a cég közösségi élete, a munkatársakkal való kikapcsolódási lehetőségek és az irodán kívüli kapcsolatépítő rendezvények rendkívül fontos szerepet töltenek be. Az állásinterjú azonban nem az a pont, ahol mindezt nyilvánvalóvá kell tenni. Ne kérdezzünk a munkahely környékén található vendéglőkről vagy a kollégák kedvenc helyeiről. Szorítkozzunk inkább a csapattal és a vállalati kultúrával kapcsolatos általános kérdésekre. 

Ezt kérdezzünk helyette: Hány ember dolgozik még a csoporton belül? Mi a legjobb dolog a vállalati kultúrában?

5. Milyen voltam?

Az interjú végén visszakérdezni arra, hogy jól teljesítettünk-e, az egyik legrosszabb stratégia. Lehet, hogy ártalmatlannak, esetleg humorosnak tűnik ezt a kérdést felvetni az adott helyzetben, de ne essünk abba a hibába, hogy az interjúztatót kényelmetlen helyzetbe hozzuk. Nem számít, mennyire jól sikerült az interjú, milyen közvetlen, kellemes hangvételű volt a beszélgetés vagy milyen barátságos gesztusokat tettek felénk. Az interjúztató nem fogja azt a választ adni, ami a valóságot tükrözi, emellett rendkívül rossz fényt vet ránk, hogy dicséretre vadászunk. 

Ezt kérdezzünk helyette: Milyen az ideális jelölt erre a pozícióra? Előre láthatóan mikorra várhatok visszajelzést a döntésről?

További cikkek a témában:

Állásajánlatok

Tartalomjegyzék
1
ÍGY ÉLJÜK TÚL AZ ÁLLÁSUNK ELVESZTÉSÉT
2
ÁLLÁSKERESŐ LETTEM
3
ÍGY LEGYEN TÖKÉLETES AZ ÖNÉLETRAJZUNK!
4
AZ ÁLLÁSINTERJÚ
5
REMÉNYEK ÉS KÉTSÉGEK – VAJON ÉN KAPOM MEG AZ ÁLLÁST?
Kérdésed maradt a saját elhelyezkedésedre vonatkozóan?

Akkor hívd a Soproni Jóleső Segítség Álláskereső Kékszámát, ahol tapasztalt és sokszínű tanácsadó csapat várja a hívásokat minden hétköznap 9 és 15 óra között.

Álláskereső kék szám: 06 40 201 110

Úgy érzed már felkészültél az álláskeresésre?

Akkor vágj bele, találd meg álmaid munkahelyét a Profession.hu kínálatában.

Támogatók
Az Álláskeresők Enciklopédiája nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül
Ezt keresték mások
Impresszum | Copyright 2015 allasiranytu.hu