Az álláskeresők enciklopédiája
Szakmai partnerek
Miben segíthetünk?
...az álláskereséssel kapcsolatban?

Önéletrajz tippek kisgyerekeseknek

Beleírjuk az önéletrajzba azt, hogy gyerekünk van?

Az önéletrajz célja az, hogy behívjanak állásinterjúra, létrejöjjön a személyes találkozás a munkaadó és a leendő munkavállaló között. Mindig olyan szemmel nézzünk az önéletrajz szövegére, hogy vajon a munkáltatónál nő-e az esélyünk, ha ezt vagy azt a dolgot megemlítjük a szövegben.

Ha úgy érezzük, hogy a megpályázott állásnál előnyt jelenhet az, hogy szülők vagyunk, akkor írjuk bele, de fontos, hogy azt is írjuk oda, hogy miért éri meg minket alkalmazni. A gyermeknevelés során olyan kompetenciák erősödnek, amelyek a munkahelyen is nagyon jól hasznosíthatók: logisztika, türelem, kommunikáció, problémamegoldó-készség, multitasking, empátia, konfliktuskezelés, időgazdálkodás, felelősségtudat, megbízhatóság.

Íme 3 tipp álláskereső kismamáknak!

1. Tudatosítsuk, hogy nem estünk ki a munka világából!

Minél hosszabb idő telik el munkahely nélkül, annál nehezebb visszatérni a mindennapi munka világába. A munkaadók sokszor tartanak attól, hogy a pályázó elszokott a napi munkába járás és feladatteljesítés rutinjától.

Ha frissen tartjuk a tudásunkat, nem szakadunk el teljesen a munka világától, hanem figyelünk arra, hogy mi történik a szakterületünkön, sőt még fejlesztjük is a tudásunkat, megszerezzük a nyelvvizsgát, vagy egy továbbképzésen veszünk részt, akkor ezt bátran írjuk bele az önéletrajzunkba. A kiesett éveket megmagyarázhatjuk úgy is, hogy tanulással töltöttük – ami valójában nem is hazugság, csak épp azt nem kötelező megmondani, hogy közben babáztunk is.

2. Járulékkedvezményt kap a minket alkalmazó munkaadó

Komoly járulékkedvezményeket kaphatnak a munkaadók, ha gyes, gyed után munkát vállaló személyt vesznek fel. Az álláskereső kismamák ismerjék meg munkahelyvédelmi akció részleteit! Már az önéletrajzban vagy a kísérőlevélben felhívhatják az interjúztató figyelmét arra is, hogy ha őt alkalmazzák, akkor pénzt spórolhat a cég.

2013 januárjától a gyesről, gyedtől visszatérő kisgyermekes munkavállalók után a foglalkoztatás első 2 évében a munkáltatói teher 28,5 százalék helyett 0 százalék, a harmadik évben pedig 14 százalék. Így tehát a támogatás az első két évben havi 28 500 forint a 100 ezer forintos (vagy azt meghaladó) bérű alkalmazottak után, a harmadik évben pedig havi 14 500 forint. (A munkahelyvédelmi akciótervről bővebben itt olvashatnak!)

3. Keressünk részmunkaidős állást!

Találhatunk 4 vagy 6 órás részmunkaidős állásokat, illetve kereshetünk otthonról végezhető munkát is. Ez utóbbival azonban nagyon vigyázzunk! Nagyon sok MLM tevékenységet hirdetnek úgy, mintha távmunka lenne. Az is nagyon fontos, hogy soha nem szabad fizetni a munkát kínálónak!

Önéletrajz mintákat itt találhatunk, a Profession.hu önéletrajz készítőjét pedig itt!

Állásajánlatok

Tartalomjegyzék
1
ÍGY ÉLJÜK TÚL AZ ÁLLÁSUNK ELVESZTÉSÉT
2
ÁLLÁSKERESŐ LETTEM
3
ÍGY LEGYEN TÖKÉLETES AZ ÖNÉLETRAJZUNK!
4
AZ ÁLLÁSINTERJÚ
5
REMÉNYEK ÉS KÉTSÉGEK – VAJON ÉN KAPOM MEG AZ ÁLLÁST?
Kérdésed maradt a saját elhelyezkedésedre vonatkozóan?

Akkor hívd a Soproni Jóleső Segítség Álláskereső Kékszámát, ahol tapasztalt és sokszínű tanácsadó csapat várja a hívásokat minden hétköznap 9 és 15 óra között.

Álláskereső kék szám: 06 40 201 110

Úgy érzed már felkészültél az álláskeresésre?

Akkor vágj bele, találd meg álmaid munkahelyét a Profession.hu kínálatában.

Támogatók
Az Álláskeresők Enciklopédiája nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül
Ezt keresték mások
Impresszum | Copyright 2015 allasiranytu.hu