Az álláskeresők enciklopédiája
Szakmai partnerek
Miben segíthetünk?
...az álláskereséssel kapcsolatban?

Önkéntesség, mint munkatapasztalat

Több okból is érdemes lehet álláskeresőként önkéntes munkát vállalni. Nemcsak a személyiségünket, empátiánkat fejleszti, erősíti, hanem akár álláshoz is juttathat.

1. Jól mutat az önéletrajzban

A pályakezdőknél hatványozottan számít az önkéntes munka, ezzel ugyanis ellensúlyozhatják a gyakorlat hiányát. A munkatapasztalattal rendelkező álláskeresőknél pedig „jó pontot” jelent az önkénteskedés, segít abban, hogy az önéletrajzuk kiemelkedjen a tömegből, egyedivé tehetjük.

2. Készségeket fejleszt

Az önkéntes munka a különféle kompetenciák fejlesztéséhez is hasznos lehet. Fejlődhet például a szociális érzék, az empátia, de a kommunikációs készség, a tárgyalástechnika vagy épp a stressztűrés képessége is. Például az olyan vezetői készségek, kompetenciák egy része – mint például a stratégiaalkotás – megtanulható, ám jóval nehezebb a kommunikáció vagy az alkalmazottaknak való visszajelzés képességét elsajátítani. Vannak olyan vállalatok, ahol olyan tréningeket szerveznek a menedzsereknek, amelynek során egy héten keresztül valamely segélyszervezetnél végeznek önkéntes munkát. A cél a készségeik fejlesztése.

3. A szakmánkat is gyakorolhatjuk az önkéntes munka során

A nem fizetségért végzett munkába nemcsak a hajléktalanok, árva gyerekek vagy a betegek segítése tartozik, hanem gyakorlatilag sok minden: a lakótelepi szemétszedéstől az óvodai homokozó felásásáig. Az önkéntes munka lehet a szakmánkhoz kapcsolódó tevékenység is, például ha egy informatikus ingyen elkészíti és üzemelteti egy alapítvány számítógépes rendszerét, vagy egy könyvelő megcsinálja az adóbevallásukat.

4. Állást is kaphatunk

Az önkéntes munkáról akár referenciát is kérhetünk a civilszervezettől. Emellett az önéletrajzban tátongó lyukakat is betömhetjük vele. Sőt az is előfordulhat, hogy "fizetős" állást kínál az alapítvány vagy civilszervezet.

5. Árnyalja a rólunk alkotott képet

Az önéletrajzban leírhatjuk a jellemző tulajdonságainkat, bemutathatjuk a személyiségünket pusztán a jelzők felsorolásával is. Ám sokkal többet mond el rólunk, ha az önkéntes munka területéről vett példákkal illusztráljuk azt, milyen emberek vagyunk.

Állásajánlatok

Tartalomjegyzék
1
ÍGY ÉLJÜK TÚL AZ ÁLLÁSUNK ELVESZTÉSÉT
2
ÁLLÁSKERESŐ LETTEM
3
ÍGY LEGYEN TÖKÉLETES AZ ÖNÉLETRAJZUNK!
4
AZ ÁLLÁSINTERJÚ
5
REMÉNYEK ÉS KÉTSÉGEK – VAJON ÉN KAPOM MEG AZ ÁLLÁST?
Kérdésed maradt a saját elhelyezkedésedre vonatkozóan?

Akkor hívd a Soproni Jóleső Segítség Álláskereső Kékszámát, ahol tapasztalt és sokszínű tanácsadó csapat várja a hívásokat minden hétköznap 9 és 15 óra között.

Álláskereső kék szám: 06 40 201 110

Úgy érzed már felkészültél az álláskeresésre?

Akkor vágj bele, találd meg álmaid munkahelyét a Profession.hu kínálatában.

Támogatók
Az Álláskeresők Enciklopédiája nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül
Ezt keresték mások
Impresszum | Copyright 2015 allasiranytu.hu